Dzień Ryby w Helu
Dzień 30-stego lipca był dniem pełnym atrakcji.
Dzisiaj po raz pierwszy Hel obchodził "Dzień Ryby".
Fetowanie rozpoczęło się o godzinie 9-tej na Bulwarze Nadmorskim.Nasza ekipa również brała udział w tej uroczystości.Byliśmy uczestnikami konkursu gastronomicznego,w którym oceny jakości i smaku potraw dokonała Osobowość Kulinarna Roku-Karol Okrasa.Tuż po konkursie wszyscy mieli okazję degustować potrawy rybne.W tym roku prym wiódł dorsz.Oprócz smacznych potraw można było otrzymać oryginalny długopis i pocztówkę z suchą pieczęcią Helu,z rąk samego burmistrza miasta p.Mirosława Wądołowskiego.Po przekąskach,szantowy zespół Zejman&Garkupel podbijał serca swoimi utworami i poczuciem humoru.Nie zabrakło również konkursów i ngród.Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na kolejne takie świeto w przyszłym roku.
fotorelacja